Κλάδεμα τριανταφυλλιάς
Πάνω από το σημείο που βγαίνει ο νέος βλαστός εφαρμόζουμε μια τομή 45 μοιρών αντίθετα από το τελευταίο κλαδί που διατηρούμε τον οφθαλμό.
Κλαδεύουμε όλα τα καταστρεμμένα κλαδιά.
Είναι βασικό να προσέχουμε το κλαδευτήρι μας να είναι κοφτερό γιατί οι λείες τομές μας βοηθούν στο να μην αναπτύσσονται μικρόβια και το φυτό μας να υποφέρει αργότερα από κάποια ασθένεια. Οι λεπίδες πρέπει πάντα να απολυμαίνονται με μπλε οινόπνευμα μετά την χρήση, για να μην μεταφέρονται οι ασθένειες από φυτό σε φυτό.
Τα κλαδιά που αφαιρούμε δεν τα κάνουμε ποτέ κομπόστ για να μην μεταδοθούν πιθανές ασθένειες από φυτό σε φυτό.
Τα κλαδέματα γίνονται πάντα μετά το τέλος της ανθοφορίας και ποτέ σε πολύ παγωμένες ημέρες με έντονες βροχοπτώσεις καθώς ούτε το καλοκαίρι με τον καύσωνα.
Μετά το κλάδεμα αν κάνει δυνατό αέρα ή ζέστη Αυξάνουμε τα ποτίσματα γιατί από τις τομές εξατμίζετε το νερό πολύ πιο εύκολα από το φυτό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου