-Η επιλογή μιας λίμνης στον κήπο αποτελεί ένα επιπρόσθετο περιβάλλον ικανό να φιλοξενήσει επιπλέον είδη φυτών στον κήπο .Ουσιαστικά αποτελεί ένα μικρό οικοσύστημα το οποίο απαρτίζεται από τον βιότοπο της λίμνης και τους οργανισμούς που θα αναπτυχτούν σε αυτήν (φυτά, ψάρια, χελώνες, βατραχάκια, πουλιά κτλ).
-Η επιτυχία μιας λίμνης επιτυγχάνεται από την εξέλιξη που μπορεί να έχει σε βάθος χρόνου . η εξέλιξη αυτή υπάρχει όταν υπάρχει γνώση επί τον φυτών και των ψαριών που θα επιλεγούν με βάση τον βιότοπο που υπάρχει .πχ αν η λίμνη σκιάζεται ή αν εκτίθεται στον ήλιο. Αυτοί η παράγοντες παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο ως προς το είδος της λίμνης που θα δημιουργήσουμε πχ βάθος, χρώμα κτλ. Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνουμε προβλήματα που μπορούν να υπάρξουν , όπως η υπερθέρμανση της λίμνης, και που μπορεί να αναστείλουν την ανάπτυξη των φυτών και τον υπολοίπων ζώντων οργανισμών που θα αποτελούν τον υδροβιότοπο μας.
-Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή της λίμνης είναι πολλά . Η λεκάνη μπορεί να κατασκευαστεί από σκληρό πλαστικό έως τσιμέντο. Ενώ μπορεί να αλλάζει μικροτοπίο ανάλογα με το υλικό που την ντύνουμε πχ πέτρα ξύλο καθώς και από τα έμβια όντα που υπάρχουν σε αυτήν.
-Ιδεατά μια ισορροπημένη λίμνη είναι εκείνη η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς φίλτρο .Παρόλα ταύτα επειδή στα αρχικά στάδια η ισορροπία αυτή δεν έχει επιτευχτεί. Η κατασκευή ενός φίλτρου είναι απαραίτητη. Το νερό της λίμνης περνά μέσα από το φίλτρο και ξανά επιστρέφει στην λίμνη. Το φίλτρο μπορεί να είναι ένα απλό δοχείο ικανό να φιλοξενεί την ποσότητα νερού που παρέχει το μοτέρ που έχουμε τοποθετήσει. Μέσα σε αυτό υπάρχουν αδρανή υλικά σε στρώματα, τα οποία συγκρατούν τα σωματίδια που θολώνουν το νερό της λίμνης μας. Πολλές φορές το φίλτρο μπορεί να αποτελεί ένα εξίσου όμορφο κομμάτι της λίμνης πχ ένας καταρράκτης.
-Είναι σαφέστατο λοιπόν ,πως όσο πιο φυσικό καταλήγει να είναι το αποτέλεσμα τόσο πιο όμορφο είναι . Ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης και γνώστης είναι η ίδια η φύση. Η καλή γνώση φυτών και άλλων έμβιων όντων ως προς τις εδαφικές και κλιματικές απαιτήσεις του είναι παράγοντας επιτυχίας.
Δασολόγ ος-κηποτέχνης
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου